GİRİŞİMCİLİK
Pet Shop Açmak 2023 – Maliyeti Ne Kadar? Şartları Neler?
Bir yer açarak kendi işini kurmak isteyenlere harika bir önerim var. Son yıllarda evcil hayvan bakan insanların sayısı çok fazla arttı. Haliyle petshoplara da bir hayli ihtiyaç duyuluyor. Siz de bu talebe karşılık vererek pet shop açmak hakkında düşünebilirsiniz.
Peki, petshop nasıl açılır? Sizlere tüm aşamaları ve bilmeniz gerekenleri tek tek anlattım. Yazının sonunda siz de petshop dükkanı açmak için tüm bilgilere sahip olacaksınız.
O halde lafı çok fazla uzatmadan hemen başlıyorum. Pet shop açmak için gereken belgeler neler, pet shop açmak maliyeti nedir? Bütün detaylar burada…
İçindekiler
Pet Shop Açma Fikri
Neden pet shop açma fikri diye soruyor olabilirsiniz? Türkiye’de pet shop sektörü gittikçe büyüyor. Kendi evinde kedisi, köpeği, kuşu olan insanlar var. Evcil hayvan sektörü büyüyor. Bunun için birçok noktada petshop dükkanlarına ihtiyaç duyuluyor. Peki Petshop nasıl açılır?
Az sonra pet shop açmak ile ilgili detaylara geçtiğimde de bahsedeceğim; mutlaka birçok hayvana yönelik bir ürün çeşidi belirleyin. Bir kişi dükkanınıza girdiğinde aradığı her şeyi bulabilmeli.
Pet Shop Açma Şartları
Petshop açmak istiyorsanız bazı şartları taşıyor olabilmelisiniz. İlk önce bu konuyla ilgili bilgi vermek istiyorum. Bir pet shop açmak isteyen kişinin nelere ihtiyacı olacak? Araştırdım. Pet shop açma şartları temel olarak şunlardır:
- Belli bir sermaye ayırmanız gerekiyor. Ne kadar sermayeniz var bunu belirleyin. Bu bütçe de bulunduğunuz yere, açacağınız dükkan büyüklüğüne ve içeriğine bağlı olarak değişiyor. Ama başlangıç için bütçenize uygun bir yerle başlamanız daha mantıklı.
- Pet shopunuzda canlı hayvan olacak mı buna karar vermelisiniz. Birçok hayvanın satışı tabi ki yasak. Ama kuş, tavşan, balık gibi hayvanlar pet shoplarda satılabilir. Siz de bunu yapacak mısınız karar verin.
- Petshop’ta hayvan satışı gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, satış ruhsatını alabilmelisiniz ve Pet Hayvanları Sertifikası almaya hak kazanmalısınız…
- Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıt olmanız da gerekiyor.
- Gerekli belgeleri eksiksiz şekilde tamamlamanız gerekir. (Aşağıda belgeleri sundum.)
Petshop Açmak İçin Gerekli Belgeler 2023
Petshop açma şartlarından sonra gelelim hangi belgeleri temin edebileceğinize… Bu belgeleri eksiksiz şekilde toplamanız çok önemli. İşte petshop açmak için gerekli belgeler:
- Tapu ya da kira kontratı fotokopisi
- 2 tane vesikalık fotoğraf
- Satış ruhsatı
- Vergi levhası
- SGK bildirgesi
- Ticaret odası kayıt belgesi
- Petshop sertifikası
- İmza sirküleri
Petshop Nasıl Açılır?
Pet shop açmak için bazı önemli kuruluş izinlerini almanız gerekiyor. Peki pet shop açmak istiyorum diyenler bunu nasıl yapacak? Petshop nasıl açılır? İşte adım adım başarılı şekilde pet shop açmak:
1. Lokasyon Belirleyin
İlk işiniz lokasyon belirlemek olmalı. Bir pet shop dükkanını nereye açarsanız size kar getirir? Eğer sokak hayvanları seven ya da hayvanlara çok fazla değer veren bir yere açarsanız oldukça uygun olacaktır ama tam tersi bir yer belirlerseniz, kar edemezsiniz.
Aynı şekilde, seçeceğiniz cadde de işlek olmalı ve rakip pet shop dükkanı olmamalı. Eğer rakip olacaksa da siz oradan daha uygun fiyatları olan ve daha çekici konseptli bir yer açmayı düşünebilirsiniz.
2. Vergi Levhası Alın
Dükkanınızı kiraladıktan sonra bir vergi levhası almanız gerekiyor. Vergi levhasını GİB‘in resmi sayfasına girerek alabilirsiniz.
3. Kuruluş İzni Alın
- Pet shop için önce bir dilekçe ile Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne müracaat etmelisiniz. Müracaat için de gereken belgeleri temin edin. (Yazının aşağısında anlatacağım.)
- Bu belgeleri ilettiğinizde il müdürlüğü hepsini incelemeye alıyor. Eğer olumlu olursa kuruluş izni veriliyor. Kuruluş izni de 3 ay olarak belirleniyor. Eğer bu sürede açılış olmazsa üç ay daha ek süre verilebiliyor.
4. Çalışma İzni Alın
- Kuruluş izni aldıktan sonra çalışma izni almalısınız. Bunun için de yine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne gitmeniz gerekiyor.
- Deneyimli bir veteriner hekimle yapılmış en az bir yıllık Bölge Veteriner Hekimler Odası onaylı noter tasdikli sözleşme isteniyor.
- Çalışma izni verecek kurum onaylı uzmanlık belgesi lazım.
- Belediyeden alacağınız iş yeri ruhsatı da yanınızda olmalı.
Bu izinleri tamamladığınız zaman, başvurularınız inceleniyor ve geriye diğer önemli konular kalıyor. Ama şimdi vermem gereken birkaç bilgi daha var.
Çalışma İzni İçin Nelere Dikkat Edilir?
Çalışma izni için başvuru yaptığınızda teknik ve sağlık şartlar göz önünde bulundurularak inceleme yapılır. Bu yüzden iş yerinizin konumu oldukça önemlidir. Örneğin, pet shop açmak için seçtiğiniz yer insan gıdası üreten bir iş yerini olumsuz etkileyecek mesafede olamaz.
- Pencerelerinin kanatları haşerelerin girmesini engelleyecek şekilde kapatılmalı.
- Pet shop dükkanınız için havalandırma sistemi de oldukça önemli. Temizlenebilen havalandırma tesisatı bulundurulmalı.
- Eğer canlı hayvan satışı yapacaksanız, örneğin kuş satmayı düşünüyorsanız kafesleri dezenfektana dayanıklı ve kolay temizlenebilir malzemeden yapılmalı.
- Bunun gibi birçok şart göz önünde bulunduruluyor. Bütün bunları içeren detaylı araştırmalar yapılıyor. Bu yüzden başvuru yapmadan önce hepsine karşı hazırlıklı olmanız lazım.
İş yeri sahibi olarak siz, bu şartları sağlamak zorundasınız.
Ev ve Süs Hayvanı Satışı Yönetmeliği
Ev ve Süs Hayvanı Satışı Yönetmeliği’nden neden bahsettiğimi de açıklayayım. Eğer pet shop açmak için karar verdiyseniz ve canlı hayvan satışı yapacaksanız mutlaka bu yönetmeliği bilmelisiniz. Buna uygun şartları da sağlamalısınız.
Canlı hayvan satışı yapılacak pet shop dükkanlarında şimdi sıralayacağım şartlara uymak zorundasınız: Hayvanlı pet shop açma yönetmeliği şöyle:
- Satacağınız hayvanları kaydettirmeli ve kimlik çıkartmalısınız.
- İthali yasak hayvanları satamazsınız. Eğer canlı hayvan satışı yapacaksanız kuşlar, balıklar ve tavşanlar daha uygun. Kedi köpek satışları doğru değildir.
- 16 yaşından küçüklere hayvan satışı yapamazsınız.
- Hayvanların türü, yaşı, bilgileri kafes üzerine ya da bulunduğu yere asılır.
- İznini alamadığınız hayvanı satamazsınız.
- Yuvadan erken alınan ya da tüylenmesi tamamlanmayan yavru kuşları satamazsınız.
Bunu da okuyun: Türkiye’de Olmayan İş Fikirleri
Petshop Açma Maliyeti 2023
Bütün bu şartları dikkate aldınız ve “pet shop açmak istiyorum” diyorsunuz. O halde size pet shop açma maliyeti ne kadar bunu da açıklayayım. Belirttiğim gibi, kendinize bir bütçe ayırmalısınız.
Pet shop açmak ne kadar mal olur derseniz, en az 200.000 TL‘niz mutlaka olmalı. Eğer oldukça fazla seçenek sunabileceğiniz bir pet shop açmak istiyorsanız da bütçeniz en az 600.000 TL olmalı.
- Bu maliyet dükkanda bulunduracağınız ürünlerin çeşidine göre de farklılık gösterecektir. Örneğin, kedi ve köpek ürünleri ağırlıklı olacaksa maliyet artacaktır ama kuş, civciv, tavşan gibi maliyeti yüksek olmayan ürünler çok olacaksa toplam maliyet azalacaktır.
- Hayvan ürünlerinin yanı sıra, nakliye, tadilat, boya, yangın tüpü gibi giderler yer alıyor. Bunlar yaklaşık 5.000 civarı bir bütçe istiyor.
- Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıt 1.600 TL tutuyor. Bu fiyat da bulunulan yere göre değişiyor olabilir.
- Hijyen kursu, noter, veteriner sözleşmesi gibi belgeler de yaklaşık 1.500 TL’ye geliyor. Ayrıca her ay veterinere de veteriner masrafı ödemeniz gerekebiliyor. Bu da yine bulunduğunuz yere göre değişim gösterecektir.
Alternatif olarak bu yazıma da göz atabilirsiniz: 100.000 TL ile Yapılacak İşler
Petshop Aylık Kazanç
Aslında pet shop açmak karlı mı dediğimizde cevap kesinlikle evet. Ancak elbette ki bir dükkanın ne kadar kazandıracağını içindeki ürün ve müşteri memnuniyeti belirler.
Eğer çok iyi bir müşteri kitlesi yakaladıysanız günlük cironuz sürekli artacaktır. Bir de fiyat olarak yüksek rakamlar belirlemediyseniz oldukça iyi satışlar yapabilirsiniz.
Eğer canlı hayvan satışınız yoksa, sadece ürünler üzerine bir pet shop açmayı seçtiyseniz günlük cironuz en az 2.000 TL olacaktır. Bir ayda 50.000 TL kazanacaksınız. Bu gelirden, giderleri çıkardığınızda petshop aylık kazanç 15.000 TL civarı olacaktır.
Bu rakamları ilk açılış yaptığınız zamanlarda rahatlıkla kazanırsınız. Zaman içinde büyürseniz bir ayda elinize kalan para 40.000’e yakın olabilir. Şimdi kazancınızı artırmak adına online pet shop açmak ile ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum.
Ayrıca okuyabilirsiniz: Veteriner Kliniği Açma Maliyeti.
Online Petshop Açmak
Artık birçok insan gidip ürün seçmek yerine internet üzerinden almayı tercih ediyor. Eğer pet shop dükkanı açtıktan sonra iyi kar elde ettiğinizi fark ettiyseniz bu satışlarınızı internete de taşımalısınız.
Online petshop açmak için kendinize satış ortaklığı yapacak bir firma bulmalısınız ya da Trendyolda mağaza açmak gibi alternatifleri değerlendirmelisiniz. Böylece daha fazla yere ürün ulaştırma şansınız olur.
- Öncelikle hangi ürünlerinizi e-ticaret ile insanlara ulaştırmayı düşünüyorsunuz? Bunu belirleyin. İnternete özel kampanyalar yapın. Bu daha ilgi çekici olacaktır.
- Eğer satış ortaklığı ya da Trendyol gibi fikirler size şu an fazla geliyorsa, kendi internet sitenizi oluşturun ve internetten belli bölgelere satış yapın. Bunun için de bir araç sahibi olmalısınız ve çalışan almalısınız.
- Alternatif ödeme seçenekleri sunmalısınız. Eğer kendi siteniz üzerinden satış yapacaksanız bu oldukça faydalı olacaktır. Örneğin, yakın mahallelerde tanıdığınız kişilerden sipariş alıyorsunuz. Onlara ekstra ödeme seçeneği sunabilirsiniz.
- Sosyal medyalarınızı güncel tutun. Sürekli güncelleme yapın ve yeni ürün geldiğinde bunu hemen duyurun.,
Online petshop açmak için bunlar dışında şu iki konuya da dikkat etmelisiniz:
Reklam Çalışması Yapın
Eğer e-ticaret işine girmeyi düşünüyorsanız mutlaka reklam çalışmalarına öncelik verin. Ne kadar çok reklam verirseniz o kadar çabuk büyürsünüz. E-ticaret sistemine giriş yapmak size ciddi kazançlar sağlar.
Siz de online olarak satış yapmak istiyorsanız bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Reklam ve SEO çalışmasıyla ön plana çıkabilirsiniz.
Görselliğe Önem Verin
İnternet siteleri biraz da tasarımıyla dikkat çekebiliyor. Çünkü insanlar hayvanları için alışveriş yapacaklarsa mutlaka satılan ürünler kadar sayfa dizaynına da dikkat edebiliyor.
Örneğin, kendi isminizle ve tasarımınızla ürünler üretebilirsiniz. Özel olarak yaptırabilirsiniz. Bunların fotoğraflarını da kendi dükkan tasarımınızla birlikte koyduğunuzda dikkat çekecektir.
PetShoplarda En Çok Tercih Satılan Ürünler
Pet shopunuzun açıldığı yere ve hedef kitlesine göre ürün çeşitliliğine gidilebilir. En çok rağbet gören ürünler hakkında bilgi sahibi olmalı ve ona göre ürün yelpazenizi genişletmelisiniz. Petshoplarda en çok satılan ürünler şöyle:
- Kedi – köpek yaş mamalar
- Kedi ödülleri
- Kedi tasmaları ve aksesuarları
- Kedi oyuncakları
- Kedi bakım ürünleri
- Kedi evleri ve tırmalama tahtaları
- Kedi- köpek yemek ve su kabı
- Besin takviyeleri ve temizlik ürünleri
- Köpek tasmaları ve aksesuarları
- Köpek kene- parazit korunma ilaçları
- Köpekler için kemik benzeri oyuncaklar
- Kedi – köpek yastıkları
- Kedi taşıma çantaları
- Kuş yuvaları/ kafesleri
- Kuş yemleri
- Kuş sulukları ve kuş küveti…
Bunun gibi ürünler oldukça fazla tercih ediliyor. Bu yüzden pet shop açmak için seçeceğiniz ürünler konusunda yardımcı olabilir.
İş kurmak istiyorum ne iş yapabilirim diye kafa karışıklığı yaşayanlardansanız, en kazançlı iş fikirlerini sizlere sıraladım!
Petshop KOSGEB Desteği
Petshop açmak istiyorum diyorsanız, sizlere harika bir haberimiz var! Petshop KOSGEB desteği sayesinde daha düşük bir sermaye ile petshop dükkanı açmak mümkün olacak. Petshop açmak için devlet desteği alabilirsiniz. Bunun için KOSGEB girişimcilik eğitimine katılmalı ve sertifika almalısınız.
Pet Shop Açmak İçin Veteriner Olmak Gerekiyor mu?
Pet shop açmak isteyen kişiler genelde bu soruyu soruyor. Ama size şöyle açıklayayım: Pet shop açmak için veteriner olmanız gerekmiyor.
Eğer bir veteriner pet shop açmak istiyorsa bir hayvanın neye ihtiyacı var ya da en çok nelerden hoşlanır gibi sorulara rahatlıkla cevap verebilir. Ama veteriner olma şartı aranmıyor. Zaten ürün çeşidiniz artıkça hayvanlara ve hayvansal ürünlere dair bilgileriniz de artacak.
Eğer daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız internette bu konuyla ilgili birçok eğitim bulunuyor. En başta alacağınız eğitim yeterli gelmeyebilir. Bu yüzden kendinizi sürekli güncel tutarak müşterilerinize de tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Ayrıca Veteriner Nasıl Olunur merak ediyorsanız yazımı okuyabilirsiniz.
Size Pet shop açmak ile ilgili bütün detayları açıkladım. Eğer bu yazıyı faydalı bulduysanız ya da eklemek istediğiniz bilgiler varsa YORUM kısmına yazabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Kuyumcu Dükkanı Açmak 2023 | Şartları ve Maliyet Bilgisiyle! başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
GİRİŞİMCİLİK
Kuyumcu Dükkanı Açmak 2023 | Şartları ve Maliyet Bilgisiyle!
Kuyumcu açmak istiyorum diyorsanız sizlere rehber bir içerik hazırladık! Kuyumcu dükkanı açmak için bilmeniz gereken tüm detayları inceledik… Kuyumcu nasıl açılır, tam anlamıyla öğreneceksiniz. Ek olarak kuyumcu açma maliyeti hakkında da bilgiler bulabileceksiniz. Kuyumculuk nasıl yapılır diyorsanız, bu içerikte her detayı öğreneceksiniz. Özellikle kuyumcu dükkanı açmak için kaç kilo altın gerekir gibi birçok soru soruluyor. […]
GİRİŞİMCİLİK
Butik Açmak 2023 | Maliyeti ve Kazancı! Butik Nasıl Açılır?
Giyim sektörü en çok kazandıran ve karlı sektörlerden bir tanesi. Butiklerde bu sektörde başarıyı yakalayanlardan… Butik açmak istiyorum kıyafetleri nereden alabilirim diye soruyorsanız, bu konuda bir düşünceniz yoksa, yazıyı okumaya devam edin! Ek olarak toptancılara ulaşma yöntemlerine de değineceğiz. Sermayenizi değerlendirecek, kendinize göre bir iş arıyorsanız, butik açma aradığınız iş olabilir. Fakat iş hakkında mutlak […]
- EVDE EK İŞ10 ay önce
İŞKUR Evde Paketleme İşi 2024 – BAŞVURU FORMU!
- EVDE EK İŞ2 yıl önce
Evlere Sabun Paketleme İşi Veren Firmalar Telefon Numaraları (GÜNCEL-2023)
- EVDE EK İŞ2 yıl önce
Evde Çorap Paketleme İşi Veren Firmalar – 2023 İLETİŞİM
- EVDE EK İŞ2 yıl önce
İzmir’de Evlere Paketleme İşi Veren Yerler – 10.000 TL KAZAN
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
LC Waikiki Evlere İş Veriyor Mu? – AYDA 12.000 TL KAZANÇ!
- EVDE EK İŞ2 yıl önce
Ankara Evlere İş Veren Firmalar – 2023 Telefon Numaraları!
- EVDE EK İŞ1 yıl önce
İstanbul Evlere Paketleme İşi Veren Firmalar 15.000 TL KAZAN!
- EVDE EK İŞ2 yıl önce
Evde Paketleme İşi Veren Firmalar – 81 İlde Başvuru Bilgisi!